Σοφία της Φύσης

βιολογικά προϊόντα από σταφύλι

Σχετικά με εμάς

Η Σοφία της Φύσης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής βιολογικών ξιδιών και πετιμεζιού. Από την πρώτη στιγμή, βασική μας επιλογή για την παραγωγή των προϊόντων μας, υπήρξε η χρήση σταφυλιών από Ελληνικές ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο και ο Ροδίτης.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την αξιοποίηση 80 περίπου στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων Αγιωργίτικου βιολογικής καλλιέργειας στη ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέας και το 2006 ολοκλήρωσε, με χρηματοδότηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader+, τη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης στις πλαγιές του χωριού Κούτσι με θέα την πανέμορφη κοιλάδα της Νεμέας και τους ατέλειωτους αμπελώνες της.

Από τότε μέχρι σήμερα, με σεβασμό στο περιβάλλον, παράγουμε βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας δίνοντας πάντα σε αυτούς που μας επιλέγουν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η Ιστορία μας

1888 Οι παππούδες μας φύτεψαν για πρώτη φορά ένα μικρό κομμάτι γης με την τοπική ποικιλία Αγιωργίτικο. Σε αυτή τη γη συνεχίζουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε ακόμη και σήμερα.

1998
Με πίστη στην βιολογική γεωργία, όλοι μας οι αμπελώνες μετατρέπονται σε βιολογικούς και ξεκινά η παραγωγή πρώτης ύλης απαλλαγμένης από χημικά.

2006 Με την χρηματοδότηση της κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER+ ιδρύεται η μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης και ξεκινά η παραγωγή τυποποιημένων βιολογικών προϊόντων στις πλαγιές του Κουτσίου.

2009 Γίνεται η πρώτη εξαγωγή των προϊόντων μας και μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της οικογενειακής μας επιχείρησής ξεκινά. Σήμερα, πάνω από το 80% της παραγωγής μας βρίσκει θέση στις αγορές του εξωτερικού σε όλο τον κόσμο.
Agiorgitiko grape wisdom of nature
Wisdom of Nature, vineyard in Nemea, organic production, team
2014 Μετά από 3 χρόνια παλαίωση σε δρύινα βαρέλια, το πρώτο βαλσαμικό μας ξίδι μπαίνει στη αγορά. Γρήγορα κερδίζει τις προτιμήσεις του κοινού για την ισορροπημένη γεύση του και την μοναδική του αγνότητα.

2018 Γεννιέται η καινούργια σειρά γλυκών ξιδιών από την ένωση του γλυκόξιδου από Αγιωργίτικο με φρέσκα βιολογικά φρούτα. Το καθένα αποτελεί έναν ισορροπημένο συνδυασμό της οξύτητας και της γλύκας και ιδιαίτερης γεύσης των φρέσκων βιολογικών φρούτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα έχουμε την χαρά να βρισκόμαστε ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς βιολογικών ξιδιών στην Ελλάδα. Με οδηγό την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και τις εξαγωγές, αναζητούμε καινούργιες συνεργασίες ενώ παράλληλα πειραματιζόμαστε συνεχώς με νέες ιδέες και μοναδικά προϊόντα. Την ίδια στιγμή ανοίγουμε την παραγωγή μας σε επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά τη διαδικασία, οργανώνοντας ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές βοηθώντας να αναπτυχθεί ο γαστρονομικός τουρισμός στην περιοχή μέσα από αειφόρες πρακτικές.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας
© 2024 Σοφία της Φύσης - βιολογικά προϊόντα από σταφύλι. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.